نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی راهکار دائم برای حل مشکل طعم و بوی آب بجنورد که از سد شیرین دره تامین می شود را استفاده از چاه های پلنگ دره در محدوده شمال بجنورد عنوان و اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح را ۳۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد. ” ساقی” امروز در نشست خبری این مطلب را بیان کرد و ادامه داد: هر چند استفاده از آب های سطحی و تبخیر شونده ظرفیتی برای استان است اما تغییر دما ، جاری شدن سیلاب بسیار و یا عدم بارش مناسب در یک سال روی کیفیت آب سد تاثیر گذار است.
همچنین مواردی مانند نفوذ کودهای شیمیایی مورد استفاده کشاورزی در آب رودخانهای جاری به سود سد باعث افزایش فسفر و در نتیجه افزایش جلبک در پشت سد می شود و همه این موارد می تواند در کیفیت آب مورد استفاده از آب سد تاثیر گذار باشد. به گفته وی در سنندج این موارد باعث شده است تا آب یک سد برای مصارف شرب از چرخه استفاده خارج شود اتفاقی که می تواند در مورد سد شیرین دره نیز رخ دهد.
وی تصریح کرد: بنابراین باید به فکر جایگزین مناسب باشیم اقدامی که از چند سال پیش با آغاز حفر چاه های عمیق در منطقه پلنگ دره آغاز شده است. هم اکنون شرکت آب و فاضلاب ۸ چاه و شرکت پتروشیمی ۹ چاه در اینمنطقه حفر کرده است . وی ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب استان حفر ۳ چاه دیگر با اعتبار هر یک دو میلیارد تومان در برنامه دارد.
وی خاطر نشان کرد: با مطالبه گری رسانه های استان پتروشیمی خراسان باید پساب را جایگزین آب چاه های مورد استفاده اش کند و در صورتی که این اقدام انجام شود مجموع ظرفیت آب چاه های پتروشیمی و شرکت آب و فاضلاب به ۷۰۰ متر لیتر در ثانیه می رسد . هم اکنون مصرف مورد نیاز شهر بجنورد ۵۰۰ تا ۶۰۰ لیتر در ثانیه است و این یعنی می توان آب شهر را با استفاده از این چاه ها تامین کرد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان گفت: طی دیداری که روز گذشته با استاندار خراسان شمالی داشته از ” حسین نژاد” خواسته تا در سفر پیش روی ریاست جمهوری به استان اعتبار مورد نیاز برای انتقال آب این چاه ها به شهر به مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان در مصوبات سفر گنجانده شود. به گفته وی در صورت تخصیص این اعتبار ظرف یک سال آب چاه های پلنگ دره جایگزین آب سد شيرين دره می شود. وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص مشکلات استفاده از آب های تصفیه شده برای سلامت افراد اظهار کرد: آبی که تصفیه می شود املاح مفید آن نیز کاسته و در دراز مدت افرادی که از این آب به طور مداوم استفاده می کنند دچار مشکل می شوند همچنین تاخیر در شست و شوی تصفیه لین دستگاه ها چه در منازل و یا چه در مراکز فروش سبب بیماری انسان می شود.
وی همچنین در خصوص افزایش استفاده مردم از آب چشمه های اطراف بجنورد گفت: هر چند آب یک چشمه ممکن است سال ها استفاده از آن مشکلی ایجاد نکرده باشد اما ممکن است در یک روز به دلیل رسوب مواد سمی و یا میکروبی سبب بیماری شود و افراد باید از آبی استفاده کنند که پیش از استفاده کلر زنی و تحت آزمایش و نظارت بوده باشد. وی همچنین خاطرنشان کرد: برای بهبود کیفیت آب سد شیرین دره برای مصرف خانگی شهر بجنورد، استفاده از آب اکسیژنه و همچنین از کربن فعال در تصفیه خانه این سد انجام شده است که تا حدودی در کاهش بوی بد آب و کیفیت آن اثر گذار بوده است. ” ساقی” افزود: اجرای آزمایشی اُزن زنی آب این سد در یک مخزن مستقل برای بررسی تاثیر این عمل شیمیایی بر کیفیت بخشی آب نیز در هفته آینده انجام خواهد شد . در صورت موفقت آمیز بودن آن به ۲۵ تا ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای آن نیاز است.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال نظرات