نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
وحیدی نماینده مردم ۵ شهرستان استان عصر روز گذشته در جمع خبرنگاران حاضر شد تا پاسخگوی آخرین وضعیت پیگیری نمایندگان مجلس در خصوص مهمترین مطالبات مردم خراسان شمالی باشد. دکتر «وحیدی» که دو سال از فعالیتش به عنوان نماینده مجلس می گذرد در خصوص انتظار مردم از نمایندگان برای پیگیری در خصوص مطالبات به حق […]
وحیدی نماینده مردم ۵ شهرستان استان عصر روز گذشته در جمع خبرنگاران حاضر شد تا پاسخگوی آخرین وضعیت پیگیری نمایندگان مجلس در خصوص مهمترین مطالبات مردم خراسان شمالی باشد.
دکتر «وحیدی» که دو سال از فعالیتش به عنوان نماینده مجلس می گذرد در خصوص انتظار مردم از نمایندگان برای پیگیری در خصوص مطالبات به حق مردم استان در خصوص مواردی چون انجام سفر هئیت دولت، رفع محرومیت از چهره استان و بهبود رتبه استان به لحاظ شاحص فلاکت، خط راه آهن مشهد –بجنورد-گرگان ، فاز دوم پتروشیمی، چالش تامین آب و استفاده از منابع آبی شمال استان، چرایی رتبه آخر استان در اعطای وام ازدواج و غیره پاسخ داد.
نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، جاجرم، گرمه و راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی در خصوص انجام نشدن سفر ریاست جمهوری به استان گفت: خراسان شمالی دومین استان محروم کشور و البته حتی از نظر ما محروم ترین استان کشور است و در چند دیداری که با رئیس جمهور داشته ایم این موضوع و همچنین مشارکت بالای مردم استان در انتخابات ریاست جمهوری را به وی گفته ایم. همچنین متذکر شده ایم که اگر میزان اعتبارات خراسان شمالی به نسبت دیگر استان ها و یا حتی کمتر تخصیص یابد این استان همچنان محروم باقی می ماند چرا که استان های دیگر نیزهمچنان در حال توسعه اند. خراسان شمالی به لحاظ بسیاری از زیرساخت های ریلی، زمینی، هوایی و جاده ای محروم و در ربته های آخر کشور قرار دارد و طی مکاتابات مختلفی که با مسئولان کشوری داشته ایم این موارد را گوشزد کرده ایم.
این نماینده مجلس البته در مورد تاثیر تاخیر سفر ریاست جمهوری به استان و تاثیر منفی آن در باقی ماندن محرومیت استان گفت: در گفت وگو با برخی از مقامات کشوری در این باره آن ها گفتند انجام شدن سفر در سال جدید به نفع استان ماست چرا که با توجه به برخی از گشایش های اعتباری و همچنین مسلط شدن وزرا و مدیران جدید در عرصه مدیریتی خود باعث می شود تا در سفر به خراسان شمالی این استان بتواند مصوبات بهتری به نسبت دیگر استان ها داشته باشد.
«وحیدی» همچنین در خصوص اجرایی نشدن فاز دوم پتروشیمی و دلایل هیئت مدیره آن برای اجرا نشدن آن گفت: این موضوع از جمله موضوعاتی است که ما پیگیر آن بوده ایم چرا که پتروشیمی خراسان تنها پتروشیمی کشور است که تاکنون فاز دوم آن اجرایی نشده است و نبود آب بهانه اصلی هیئت مدیره است. البته این در حالی است که پساب خروجی تصفیه خانه بجنورد هم اکنون جواب گوی فاز نخست این پتروشیمی است و با ادامه اجرای شبکه فاضلاب بجنورد پساب اضافه شده نیز جوابگوی فاز دوم آن خواهد بود اما با توجه به این که هم اکنون آب مورد نیاز پتروشیمی از چاه های اطراف آن تامین می شود به همین دلیل هئیت مدیره نمی خواهند هزینه ای برای پتروشیمی ایجاد کنند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: خراسان شمالی دچار تنش آبی است به گونه ای که تنش آبی استان که در گذشته از تیرماه شروع می شد هم اکنون به اردیبهشت رسیده است و یکی از مواردی که نمایندگان استان پیگیر آن هستند انتقال آب از سفره های آبی شمال استان است که تا کنون از آن بی بهره بوده ایم.
این نماینده مجلس همچنین در خصوص آخرین وضعیت پروژه اجرا نشده راه آهن مشهد به بجنورد و سپس گرگان اظهار کرد: در سفر هئیت دولت به مشهد این موضوع مطرح و ایجاد خط ریلی مشهد به بجنورد در زمره ۳ طرح اولویت دار ریلی کشور قرار گرفت و البته این موضوع مورد تاکید قرار گرفت اعتبار این محل همانطور که در گذشته تصمیم گرفته شده بود از طریق فاینسور خارجی و نه منابع داخلی تامین شود.
از جمله سوالات دیگری که در این جلسه مطرح شد چرایی قرار داشتن خراسان شمالی در رتبه آخر تسهیلات ازدواج بود و «وحیدی» در این باره پاسخ داد: به دلیل دایر بودن دفاتر صنایع بزرگ استان در پایتخت منابع مالی این صنایع نه تنها در استان ما رسوب ندارد بلکه حتی در سیستم مالی ما گردش هم ندارد تا مردم استان بتوانند با استفاده از آن از تسهیلات استان کنند و این یکی از موضوعاتی است که در سفر هئیت دولت به استان پیگیر خواهیم بود.
همچنین تنها ۵ درصد منابع بانک های خصوصی در استان به گردش در می آید که ما خواهان آن هستیم تا این میزان به حداقل ۵۰ درصد برسد و پیگیر آن هستیم.
احتمال اعلام تقسیمات استانی در سفر هئیت دولت
نماینده ۵ شهرستان استان در مجلس همچنین در خصوص آخرین پیگری تقسیمات جغرافیایی استان گفت: مراحل اداری لازم برای ارتقای بخش مانه و بخش صفی آباد در حال انجام است تا در جلسه هئیت دولت مطرح شود. همچنین ارتقای دهستان های گیفان و بدرانلو دو دهستان بزرگ استان نیز در حال پیگیری است و امیدواریم در سفر هئیت دولت به استان مصوبات ارتقای این مناطق آماده و تصویب شود. وی تصریح کرد: با ارتقای این مناطق اعتبارات برای ایجاد زیرساخت ها تخصیص داده می شود . وی همچنین ارتقای بخش حصار گرمخان به شهرستان را نیز مطرح کرد.
این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال مبنی بر مبهم بودن مفهوم بینالمللی در عنوان فرودگاه بجنورد گفت: متاسفانه فرودگاه بجنورد هنوز ملی نشده که بخواهد بین المللی باشد از این رو برای ملی شدن باید چند خط پروازی داخل کشور داشته باشد و این درحالی است که فرودگاه وجود تنها به مقصد تهران آن هم در برخی از روزهای هفته پرواز دارد.
نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری خراسان شمالی در خصوص شعار امسال نیز بیان کرد: ۷هزار شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که براساس برآورد سال ۹۹ حدود ۲۲۰ هزار میلیارد تومان فروش داشته اند.
وی با اشاره به اینکه تولیدات ما باید مبتنی بر دانش بنیان و اشتغالزایی باشد و در این مسیر پیش برویم، اظهار کرد: شرکت های دانش بنیان مبتنی بر حوزه غذایی بیشتر مورد تاکید قرار دارند و با توجه به آنها میتوان تحولی در استان ایجاد کرد.
وی با اشاره به اینکه در گذشته تاریخی ایران، کشور در منطقه حوزه تجارت قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: تولید در ایران همیشه اصل نبوده و کشور بر مبنای اقتصاد تولیدی طراحی نشده است، براین اساس طبق تاکیدات مقام معظم رهبری در این حوزه، اگر تولید رقم بخورد، تجارت نیز رونق پیدا خواهد کرد.
نماینده مردم پنج شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تولید در مقابل جریان های اقتصادی دنیا، همیشه بر نیروی تجارت غلبه دارد، ادامه داد: باتوجه به اینکه کشور ایران در وضعیت تحریم است، تولید برای کشور یک امتیاز تلقی می شود، چون بخشی از توان داخلی صرف نیازهای مایحتاج مردم خواهد شد.
وی همچنین در باب اهمیت استفاده از دانش روز در صنعت کشاورزی و باغی استان خراسان شمالی به عنوان استانی که ۵۰ درصد مردم آن کشاورز هستند گفت: متاسفانه حوزه اقتصادی، کشاورزی، دامداری و صنایع تبدیلی در استان ما بسیار سنتی و هزینه بر و کم درآمد است، که باعث فقر استان شده است که با وجود فعالیت زیاد مردم استان بهره وری بالایی به دست نمی آید و دانش روز می تواند به کمک مردم استان ما بیاید.
تأخیر در اجرای پروژه بیمارستان پروسینای آشخانه یکی دیگر از سوالات خبرنگاران بود که «وحیدی» گفت: متاسفانه گاهی اوقات مداخلات برخی مدیران رفع موانع تولید نیست، بلکه خودشان نوعی مانع تراشی می کنند، به طور نمونه در سال گذشته با مطرح شدن مشکل فنی عملیات ساخت بیمارستان به مدت هشت ماه تعطیل شد، اما مشکل فنی را هیچ کس تایید نکرد.
وی تصریح کرد: تعطیلی روند ساخت بیمارستان پورسینا، باعث شد که بودجه سال گذشته به یک اعتبار کم ارزش تبدیل شود. (معاون سابق امور هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی بدستور توقف پروژه این بیمارستان را داده بود)
استان فرهنگ ها
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال نظرات