افزایش ۶۵ درصدی اقامت مسافران نوروزی در استان

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی: ماندگاری مسافر در خراسان شمالی نشان‌دهنده افق‌های روشن گردشگری است

افزایش ۶۵ درصدی اقامت مسافران نوروزی در خراسان شمالی حاکی از آن است که این استان در حال تبدیل‌شدن از یک معبر به مقصد گردشگری است.
معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی این مطلب را در جلسه ستاد هماهنگی خدمات سفر کشور گفت و افزود: این آمار (اقامت مسافران نوروزی) همچنین نشان‌دهنده افق‌های روشن گردشگری برای این استان است.
به‌گزارش از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی، علی‌اصغر شالبافیان همچنین اقدامات اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی در خصوص اجرای تابلوهای راهنمای جاذبه‌های تاریخی و اماکن گردشگری برای مسافران نوروزی را بسیار مطلوب و باکیفیت دانست و ادامه داد: این اقدام می‌تواند الگوی مناسبی برای سایر استان‌ها برای جذب و ماندگاری مسافر باشد.
در ادامه جلسه مصطفی فاطمی مدیرکل توسعه گردشگری داخلی کشور گفت: خراسان شمالی در میزان درصد رشد اقامت مسافران در اقامتگاه‌های رسمی رتبه ۴ کشور را کسب کرد.
بر اساس اعلام مدیر کل کیراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی از تاریخ ۱۷ اسفند سال گذشته تا ۷ فروردین ۱۴۰۲، ۴ هزار و ۳۵۸ نفر در بوم‌گردی‌های سطح استان اقامت داشتند که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۲۳ درصد رشد داشته است.
در حال حاضر ۴۱ اقامتگاه بوم‌گردی در استان آماده ارائه خدمات به مسافران و گردشگران هستند.
استان خراسان شمالی ، با مساحتی حدود ۲۸٬۱۷۹ کیلومتر مربع، از ۸ شهرستان: بجنورد (مرکز استان)، شیروان، اسفراین، مانه و سملقان، راز و جرگلان، جاجرم، فاروج و گرمه تشکیل شده‌است.

آثار کشف شده در این استان نشان از قدمت تاریخی آن دارد. به عنوان مثال محوطه باستانی معروف به پهلوان و کوه حیدران جاجرم، قدمتی بیش از ۱۲ هزار سال دارند. قدیمی‌ترین، اثر باستانی پابرجای پیش از اسلام (بنای سنگی اسپاخو) در غرب شهرستان مانه و سملقان در فاصله پنج کیلومتری شمال شاهراه آسیایی در روستای اسپاخو نیز دلیل دیگری بر صحت این ادعاست.