در سفر رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور عنوان شد:

برنامه ۳ ساله برای عقب ماندگی های آموزشی خراسان شمالی

جبران عقب ماندگی های آموزشی خراسان شمالی در سفر یک روزه معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور بررسی و دکتر خان محمدی وعده داد تا با برنامه ریزی صورت گرفته ظرف سه سال آینده محرومیت های آموزشی این استان زدوده شود. به گزارش خبرنگار ما هرچند نتایج […]

جبران عقب ماندگی های آموزشی خراسان شمالی در سفر یک روزه معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور بررسی و دکتر خان محمدی وعده داد تا با برنامه ریزی صورت گرفته ظرف سه سال آینده محرومیت های آموزشی این استان زدوده شود.

به گزارش خبرنگار ما هرچند نتایج المپیاد ها و آزمون های مختلف کشور حاکی از غنی بودن این استان از دانش آموزان نخبه و با استعداد است اما خراسان شمالی در زیر ساخت های آموزشی از محروم ترین استان های کشور است به گونه که مرکز این استان یک متر مربع تا رسیدن به میانگین کشوری عقب است.

این در حالی است که با توجه به ثبات مدیریت در اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس خراسان شمالی ساخت مراکز آموزشی طی سال های اخیر از رشد قابل ملاحظه ای برخوردار بوده است.

هم اکنون ۱۹۲ کلاس دو نوبته در بجنورد و در مجموع ۳۵۰ مدرسه دو نوبته در استان وجود دارد. همچنین ۳۲ مدرسه در استان نیز به دلیل کمبود فضا به ناچار از کانکس استفاده می کنند.

پدیده های اجتماعی از جمله مهاجرت روستاییان به شهرها به دلیل خشکسالی های اخیر نیز مزید بر علت شده است تا بر مشکلات آموزشی استان به لحاظ زیرساخت ها افزوده شود.

با توجه به این شرایط می طلبد که مسئولان کشوری نگاه ویژه ای به این استان داشته باشند و سفر رئیس سازمان نوسازی کشور به خراسان شمالی در این راستا انجام شد.

سفری پر بار که نوید تسریع در عقب ماندگی های تاریخی خراسان شمالی در بحث آموزش را می دهد.

دیدار با استاندار خراسان شمالی و بررسی راهکارهای اساسی برای رفع محرومیت های آموزشی خراسان شمالی نقطه قوت این سفر بود. در این سفر همچنین چندین پروژه گلنگ زنی و مورد بهره برداری قرار گرفت که بهره برداری از بزرگترین استخر دانش آموزی استان به مساحت هزار و ۶۴۱ متر مربع و با اعتبار بیش از ۱۰۴ میلیارد تومان مهمترین آن بود. دیدار با اعضای قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر، دیدار صمیمانه با کارکنان سازمان نوسازی و تجهیز مدارس استان و خیران مدرسه ساز نیز از دیگر برنامه های این سفر بود.

  راهکاری  محرومیت زدایی آموزشی برای دومین استان محروم کشو

ر

 

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور پس از غبار  روبی از مزار شهدای شهر بجنورد در دیدار با استاندار خراسان شمالی راهکارهای مختلف برای محرومیت زدایی آموزشی از این استان را ارائه و مورد بررسی قرار داد.

دکتر «خان محمدی» در این دیدار با اشاره به محرومیت ها و عقب ماندگی های خراسان شمالی در زمینه آموزشی جهش افزایش اعتبارات آموزشی در سفرهای دوم ریاست جمهوری با وجود تحریم های ظالمانه را نشان از توجه دولت عدالت محور دولت آیت ا… «رئیسی» به اهمیت آموزش و پرورش دانست و خواستار آن شد تا استانداری خراسان شمالی برنامه ویژه ای برای پروژه های آموزشی در این سفر داشته باشد.

وی با اشاره به تشکیل قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر طرح  شهید عجمیان را از جمله برنامه های این قرار گاه عنوان کرد و  این طرح را فرصت مناسبی برای محرومیت زدایی و بازسازی مدارس دانست و گفت: با توجه به محرومیت خراسان شمالی از صنایع پایه می طلبد مسئولان این استان و نمایندگان از بودجه هایی که در اختیار دارند برای محرومیت زدایی آموزشی این استان اختصاص دهند .

وی همچنین خواستار استفاده بیشتر از ظرفیت خیران مدرسه ساز شد .

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور همچنین استفاده از طرح مولد سازی را دیگر راهکار مناسب برای محرومیت زدایی از این استان دانست . وی همچنین اطهار کرد: جذب اعتبار از محل مسئولیت های اجتماعی صنایع و شرکت های نفتی نیزاز جمله مواردی است که در صورت تخصیص اعتبار از این محل می تواند به رفع محرومیت آموزشی خراسان شمالی کمک کند.

وی همچنین با اشاره به اختصاص ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار دولت برای محرومیت زدایی مناطق مختلف کشور خواستار تلاش مسئولان خراسان شمالی برای جذب اعتبار مناسب از این محل برای محرومیت زدایی آموزشی این استان شد.

استاندار خراسان شمالی نیز  در این دیدار خواستار توجه ویژه سازمان نوسازی مدارس کشور به خراسان شمالی در راستای عدالت آموزشی شد و گفت : هم اکنون ۳۷۰ کلاس دو نوبته در این استان وجود دارد که می طلبد برای کاهش این تعداد مدارس دو نوبته و همچنین دیگر کمبودهای آموزشی در این استان بودجه مورد نیاز تخصیص یابد.

« محمد رضا حسین نژاد» همچنین با اشاره به آموزش ۷ هزار و ۸۰۰ دانش آموز عشایر در این استان خواستار آن شد تا سهم مناسبی از محل اعتبارات در نظر گرفته شده برای امکانات آموزشی عشایر کشور به استان محروم خراسان شمالی اختصاص یابد.

جریان مردمی سازی برنامه امید آفرین برای مدارس کشور

 

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور در سفر به خراسان شمالی در دیدار با نماینده ولی فقیه در این استان مردمی سازی را از اولویت های این سازمان برای محرومیت زدایی استان هایی چون خراسان شمالی اعلام کرد.

دکتر خان محمدی با اشاره به اهمیت فعالیت گروه های جهادی در خنثی سازی تحریم های ظالمانه غرب علیه کشورمان گفت: سازمان نوسازی مدارس کشور در این راستا در سال جاری طرح شهید عجمیان را در اولیت قرار داده است تا از ظرفیت های مردمی برای محرومیت زدایی بهره مند شویم.

وی ادامه داد: این طرح با هدف امید آفرینی و نشاط در مدارس کشور با کمک خود دانش آموزان،  معلمان، اولیا و گروه های جهادی در تعطیلات تابستانی اجرا می شود تا با بازسازی مدارس فرسوده دانش آموزان با نشاط و شادابی بیشتر در محیط آموزشی حضور پیدا کنند.

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی نیز در این دیدار با تقدیر از طرح شهید عجمیان این سازمان در راستای بهره گیری از ظرفیت های مردمی برای محرومیت زدایی اظهار کرد: از ویژگی های یک مدیر موفق استفاده از ظرفیت های مردمی برلی پیشرفت امور است و  اقدامات گروه های جهادی در مناطق محروم نیز  زمانی موثر است که بتوانند از ظرفیت های مردم ان‌منطقه استفاده کنند. وی تصریح کرد: طرح شهید عجمیان این سازمان نیز زمانی به یک نهضت تبدیل خواهد شد که معلمان و اجرا کنندگان این طرح بتوانند به نحو احسن از ظرفیت های مردمی بهره مند شود. وی خاطر نشان کرد : البته انجام این قبل طرح ها نافی پیگیری های مدیران برای اختصاص و جذب بودجه در راستای محرومیت ها و عقب ماندگی های خراسان شمالی نیست.

استفاده از ظرفیت های درون و برون سازمانی برای عدالت آموزشی

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور در جمع اعضای قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزشی شهید ره آموز خراسان شمالی یکی از اهداف اصلی تشکیل این قرارگاه را استفاده از تمام ظرفیت های درون و برون سازمانی برای رفع محرومیت ها در نقاط محروم کشور دانست و خواستار آن شد تا اعضای این قرارگاه از تمام طرفیت های لازم در این راستا استفاده کنند.

دکتر «خان محمدی» با بیان این که طرح شهید عجمیان از مهمترین برنامه های این قرارگاه است همچنین خواستار  ترویج فرهنگ سبک زندگی این شهید و الگو گیری از  شهید عجمیان شد و افزود: هر چند به دلیل تحریم های ظالمانه  با برنامه  سند تحول فاصله داریم اما با خلوص نیت می توانیم بر مشکلات فائق آییم .

وی فعالیت قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر خراسان شمالی را بر اساس ارزیابی های این سازمان مطلوب ارزیابی کرد و گفت: هر چند طبق قانون  دستگاهی متولی اجرای طرح شهید عجمیان نیست اما با توجه به نام گذاری این طرح با نام این شهید امیدوارم شاهد خیر و برکات آموزشی بسیاری از جمله پیشگیری از بازماندگان از تحصیل باشیم .

وی قرار دادن رفع مشکلات آموزشی در داشبورد مسئولان را از جمله دیگر اهداف این قرارگاه برشمرد و اظهار کرد: طرح پویش هنرستان های جوار، تعریف کد دانش آموزی در تعاونی ها و طرح مولد سازی از جمله ظرفیت هایی هستند که اعضای این قرارگاه باید بتوانند از آن بهره ببرند.

وی در بخش دیگری از صحبت هایش با بیان این که اعتبار خوبی برای تجهیز هنرستان های خراسان شمالی تخصیص یافته است خطاب به مسئولان خراسان شمالی گفت:  در صورت تخصیص اعتبارات استانی برای اجرای طرح شهید عجمیان این سازمان نیز در اعتبارات ملی اعتبار ویژه ای برای این استان در نظر خواهد گرفت.

وی همچنین در پی درخواست کمک نماینده مردم ۵ شهرستان خراسان شمالی برای آزاد سازی مدارس ده مدرسه در اختیار ادارات این استان وعده داد در دیدار با وزیر راه و شهرسازی این موضوع را پیگیری کند.

وی در پایان همچنین خواستار تمرکز بر کیفی سازی و تربیت دانش آموزان در تراز انقلاب اسلامی شد.

نماینده مردم ۵ شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست خواستار بازنگری در نحوه محاسبه سرانه میانگین آموزشی مدارس کشور شد و گفت: به دلیل پراکندگی مدارس یک در مکان شاهد حضور اندک دانش آموزان در یک مدرسه و تراکم دانش آموزان در یک مدرسه دیگر هستیم و در حالی که محاسبه سرانه آموزشی برای هر دو مدرسه یکسان است ‌. «وحیدی» همچنین خواستار توجه به تجهیز امکانات در مدارس ابتدایی به عنوان پایه آموزشی شد.

خیران مدرسه ساز نخبگان مردمی سازی امور هستند

 

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور خیران مدرسه ساز را نخبگان کارهای مشارکتی و   مردمی سازی امور جامعه معرفی کرد.

دکتر «خان محمدی» در جمع خیران مدرسه خراسان شمالی با بیان این مطلب گفت: مدرسه و تعلیم و تربیت ظلمت و جهل و نادانی را از بین می برد و باعث بهبود بهداشت و پیشگیری از آسیب های اجتماعی متعدد می شود بنا بر این ساخت مدرسه از برترین امور خیر در جامعه است.

وی تصریح کرد: بر اساس تجربه ۲۸ ساله خود در خصوص خیران مدرسه ساز این قشر از جامعه را نخبگان کارهای مشارکتی و امور مردمی ساز می دانم و باید دانش آموزان ما این قشر را به عنوان الگوهای ایثار و فداکاری بشناسند.

وی در بخش دیگری  از صحبت هایش خواستار ترویج فرهنگ کارهای فنی به عنوان امری خیر شد و افزود: خیر مدرسه ساز تنها آن فردی نیست که به صورت نقدی به سایت مدرسه کمک می کند بلکه خیر مدرسه ساز می تواند یک استاد کار ساختمانی یک جوش کار ، یک کارگر و یا هر فردی که آجری بر روی یک دیوار مدرسه می گذارد می تواند خیر مدرسه ساز باشد.

وی همچنین روند رو به رشد  کمک های خیران مدرسه ساز در خراسان شمالی و کشور را نشان از توجه مردم کشور نسبت به فرهنگ وقف در این زمینه دانست .

دکتر «خان محمدی» از افزایش احتمالی اعتبارات ساخت مدارس کشور بر اساس موضوع تهاتر نفت خبر داد .

در این نشست  تعدادی از خیران مدرسه ساز خراسان شمالی از عدم تخصیص به موقع سهم دولت در مقابل سهم خیران گلایه کردند.  همچنین خیران این استان خواستار افزایش سهم دولت در ساخت مدارس خراسان شمالی به نسبت سهم خیران شدند چرا که خراسان شمالی   دومین استان کشور به لحاظ فقر است و سرانه درآمدی و ملی این استان در رتبه های آخر کشور قرار دارد.

فلاح مدیر کل نوسازی و تجهیز مدارس خراسان شمالی نیز در این نشست از افزایش ۴۲ درصدی کمک خیران مدرسه ساز این استان خبر داد و گفت: خیران مدرسه خراسان شمالی سال گذشته ساخت ۳۵ مدرسه با هزینه کرد ۶۲ میلیارد تومان تعهد کردند.

کلنگ زنی مدرسه ۱۵ کلاسه در بجنورد

بازسازی مدرسه فردوسی بجنورد با ۱۵ کلاس درس جدید با حضور رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور آغاز شد .

دکتر خان محمدی در مراسم آغاز این پروژه عمرانی با اشاره به سرانه پایین مراکز آموزشی بجنورد مرکز خراسان شمالی اظهار امیدواری کرد: با کمک خیران مدرسه ساز و توجه ویژه مسئولان تا ۳ سال آینده سرانه آموزشی این شهرستان و استان خراسان شمالی به میانگین کشوری نزدیک شود.

این شهرستان ۱۹۲ کلاس دو نوبته دارد.

مدرسه فردوسی جدید بجنورد در مساحت ۳۰۳۰ متر مربع آموزشی و با اعتبار ۴۰۰ میلیارد ریال احداث می شود.

بهره برداری از بزرگترین استخر دانش آموزی خراسان شمالی

بزرگترین  استخر دانش آموزی خراسان شمالی با حضور ریاست سازمان نوسازی مدارس کشور و جمعی از مسئولان خراسان شمالی بهره برداری شد.

این استخر به مساحت هزار و ۶۴۱ متر مربع و با هزینه کرد ۱۰۴ میلیارد و ۶۵۶ میلیارد ریال در یکی از محلات محروم شهر بجنورد مرکز خراسان شمالی  ساخته شد.

اعتبار این استخر از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری به خراسان شمالی تامین شد.

دو استخر دانش آموزی دیگر در شهرهای خراسان شمالی در حال احداث است.

 

بهسازی ۳۰۰ مدرسه خراسان شمالی در طرح شهید  عجمیان آغاز شد

 

۳۰۰ مدرسه خراسان شمالی در طرح شهید عجمیان توسط گروه های جهادی بهسازی می شود.

عملیات اجرایی این طرح امروز با حضور رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور در بجنورد و از مدرسه محله باقرخان این شهر شروع شد .

دکتر «خان محمدی» هدف از اجرای این طرح را توسعه فرهنگ جهادی و مشارکت مردمی در بازسازی و بهسازی مدارس دانست .

در مرحله نخست این طرح در خراسان شمالی ۲ هزار  صندلی مدارس خراسان شمالی تعمیر  و ۵ مدرسه نیز رنگ آمیزی شد.