نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در پی در گذشت آیتالله موسوی بجنوردی رهبر معظم انقلاب اسلامی و همچنین ریاست جمهوری در پیام هایی رحلت این عالم پارسا را تسلیت گفتند. متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است: بسم الله الرحمن الرحیم درگذشت فقیه عالیقدر و متعبّد مرحوم آیهالله آقای حاج سید مهدی بجنوردی رضوان الله علیه را به خاندان […]
در پی در گذشت آیتالله موسوی بجنوردی رهبر معظم انقلاب اسلامی و همچنین ریاست جمهوری در پیام هایی رحلت این عالم پارسا را تسلیت گفتند.
متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت فقیه عالیقدر و متعبّد مرحوم آیهالله آقای حاج سید مهدی بجنوردی رضوان الله علیه را به خاندان مکرّم ایشان و بیت شریف مرحوم آیهالله حاج میرزا حسن بجنوردی اعلی الله مقامه و دیگر وابستگان و ارادتمندان و مستفیدان از محضر ایشان تسلیت عرض میکنم و علوّ درجات این عالم جلیل القدر را که عمری با سلامت نفس و تقوا و طهارات در نجف و تهران گذرانیدند از خداوند متعال مسألت میکنم.
آیت الله سید محمدمهدی موسوی بجنوردی متولد ۱۳۱۳ شمسی در نجف، فرزند ارشد آیتالله العظمی میرزا حسن بجنوردی، از مراجع نجف بود که در دوره حکومت پهلوی بعد از یک سفر از ایران ممنوع الخروج شد و در تهران اقامت کرد. مادر ایشان نیز، نوهٔ آیتالله العظمی سید ابوالحسن اصفهانی، مرجع عام شیعیان جهان، بود.
آن مرحوم برادر آیتالله سید محمد و دکتر کاظم موسوی بجنوردی است.
آن مرحوم برادر آیتالله سید محمد بجنوردی، عضو پیشین شورای عالی قضایی و دکتر سیدمحمدکاظم بجنوردی، رئیس دائرهالمعارف بزرگ اسلامی و رهبر حزب ملل اسلامی است.
ایشان در محضر اساتیدی همچون آیات عظام حسین حلی، سید محسن حکیم و سید محمود شاهرودی تلمذ کرده بود
وی از کودکی تحصیلات حوزوی را آغاز کرده و در هشت سالگی به دست جدش، سید ابوالحسن اصفهانی معمم شد. مقدمات و سطح را نزد پدر و دیگر اساتید حوزه از جمله شیخ صدرا بادکوبهای بهره برد و پس از آن در درس خارج فقه و اصول مراجع تقلید نجف حضور یافت. دیری نگذشت که همهٔ اساتیدش به اجتهاد او شهادت دادند. ایشان از ابتدای جوانی، کتب مختلف فقهی و اصولی را برای طلاب و فضلای حوزهٔ نجف تدریس کرد و برخی از مراجع معاصر از شاگردان آن دوران وی میباشند.
معظمله در سال ۱۳۴۹ به تهران مهاجرت کرده و ضمن اقامهٔ نماز جماعت، به تدریس و تألیف همت گمارد. درس خارج او در تهران از مشهورترین دروس بهشمار میرفت.
وی با بیش از شش دهه تدریس سطوح مختلف و خارج، شاگردان بسیاری را تربیت نمود. مجلس درس او مملو از عالمان حوزوی و دانشگاهی بود که از جمله شاگردانی که در محضر ایشان تربیت یافتند می توان به آیات بشیر نجفی، شمس الدین واعظی و عبدالنبی نمازی اشاره داشت.
از مرحوم آیت الله حاج سید مهدی بجنوردی آثار ارزشمندی به جای مانده که از جمله آنان می توان به کتابهای تحریر الأصول، الطهاره و البیع اشاره کرد.
رئیس جمهوری نیز در پیامی رحلت این عالم گرانقدر را تسلیت گفتند
آیتالله سید ابراهیم رئیسی در پیام تسلیت خود به مناسبت رحلت عالم پارسا حضرت آیت الله سید مهدی موسوی بجنوردی(طاب ثراه) فرزند مرحوم آیتالله حاج میرزا حسن بجنوردی (اعلی الله مقامه) آورده است: این فقیه وارسته پس از سالها مجاهدت، زندگی پر برکت خود را با اخلاص و ساده زیستی در مسیر ترویج معارف اسلامی، تالیف آثار متعدد، تربیت شاگردان فراوان و خدمت به مردم و انقلاب سپری کرد و کارنامه ارزشمندی برجا گذاشت.
متن پیام رئیس جمهور به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
رحلت عالم پارسا حضرت آیت الله سید مهدی موسوی بجنوردی(طاب ثراه) فرزند مرحوم آیتالله حاج میرزا حسن بجنوردی (اعلی الله مقامه) موجب اندوه و تأثر خاطر شد. این فقیه وارسته پس از سالها مجاهدت، زندگی پر برکت خود را با اخلاص و ساده زیستی در مسیر ترویج معارف اسلامی، تالیف آثار متعدد، تربیت شاگردان فراوان و خدمت به مردم و انقلاب سپری کرد و کارنامه ارزشمندی برجا گذاشت.
اینجانب درگذشت ایشان را به حوزههای علمیه، علمای اعلام، شاگردان، علاقهمندان و بیت مکرم و اخوان محترمشان، تسلیت می گویم و از درگاه خداوند برای ایشان رحمت واسعه و همجواری با اجداد طاهرینش و برای بازماندگان صبر و سلامتی مسالت دارم.
سید ابراهیم رییسی
رییس جمهوری اسلامی ایران
استان فرهنگ ها
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال نظرات