گروهی برای بیان دغدغه های ورزشی:

از گفت و گو تا اقتصاد ورزش در “شنوا”

شنوا گروهی از فعالان و نخبه های ورزش خراسان شمالی را در دل خود دارد تا دغدغه های ورزشی استان را به گوش مسئولان برساند و در همین مدت کوتاه هم خوب توانستند صدای ورزش استان باشند. شاید وقتی صحبت از گروه های خودجوش در استان شود گوشه ای از ذهن مان در پی سمن […]

شنوا گروهی از فعالان و نخبه های ورزش خراسان شمالی را در دل خود دارد تا دغدغه های ورزشی استان را به گوش مسئولان برساند و در همین مدت کوتاه هم خوب توانستند صدای ورزش استان باشند. شاید وقتی صحبت از گروه های خودجوش در استان شود گوشه ای از ذهن مان در پی سمن های ثبت شده و نشده غیر فعال استان برود که حاصلی جز یک اسم برای استان نداشته اند ولی شنوا انگار آمده تا به گفته خودشان صدای بی صدای ورزش استان باشد و مطالبه گری کند.
آن ها طی مدت کوتاه ۴ ماه از تشکیل شان که حتی هنوز به ثبت رسمی سمن هم نرسیده است بارها جلسه هایی را با مسئولان داشته اند تا از ورزشی بگویند که با توجه و حمایت می تواند تاثیر بسیار زیادی را روی تن خسته و در جستجوی امید اهالی استان بگذارد.
در این باره بهرام سلیمانیان مدیر گروه حقیقی شنوا گفت: گروه شنوا یا شورای نخبگان ورزش استان نزدیک ۴ ماه است که فعالیت خود را آغاز کرده و پایه این گروه بودن افراد متخصص، همفکر، مجرب و دغدغه مند در حوزه ورزش است که تا امروز اعضای آن به ۱۵۲ نفر رسیده و ۱۹ کارگروه هم تشکیل شده که این کارگروه ها متناسب با دغدغه های جامعه ورزش است.وی توضیح داد: بعضی کارگروه ها شامل ورزش مدارس، ورزش ادارات، کارگری و… هستند که به طور مثال فقط کارگروه هیئت های ورزشی ۱۶ نفر از ۱۶ هیئت ورزشی مختلف را در دل خود دارد که در حال فعالیت هستند.
سلیمانیان افزود: اهداف این گروه را می‌توانم در احیا و تبیین روشن فکری ورزش بیان کنم. اولویت سازی ورزش برای مسئولان و خانواده اولین هدف ما است تا خانواده سهم ورزش را در سبد اقتصاد خانواده تعریف و تقویت کنند و برای مسئولان هم این است که آن ها به حوزه ورزش نگاه تفریحی و تبلیغاتی نداشته باشند و نگاه شان مشق مهارت های زندگی و سلامت محور باشد.
وی بیان کرد: می خواهیم ورزش و جوانان شهروند دسته چندم برای مسئولان نباشند و به همین دلیل بودن این برای گروه بسیار مهم است، می خواهیم صدای بی صدای ورزش خراسان شمالی باشیم، ما در بسیاری از آیتم ها از جمله سرانه ورزشی، تشکیل شورای ورزش استان، ورزش قهرمانی و بسیاری از فاکتورهای دیگر جایگاه بسیار نامناسبی داریم و این گروه داوطلبانه به دنبال این است که این صدا را به گوش مسئولان استانی، کشوری و مردم برساند.وی اظهار کرد: درست است که استان ما رنگ و بوی محرومیت دارد ولی می خواهیم تلاش کنیم تا اجازه ندهیم این محرومیت به یک تفکر تبدیل شود و این تفکر در ذهن، روح و جسم مردم ما رسوخ کند.سلیمانیان تصریح کرد: می خواهیم کار تیمی و فرهنگ گفت و گو را با انجام جلسات منظم تقویت کنیم تا از دل آن مطالبه گری آگاهانه و شفاف سازی عالمانه بیرون بیاید.
وی که در دوره ای مسئولیت معاونت سلامت و تربیت بدنی آموزش و پرورش را هم عهده دار بود گفت: یکی از اولین اولویت های ما ثبت این گروه در قالب یک ثمن یا سازمان مردم نهاد در استانداری است که مراحل آن در حال طی شدن احتمالا با عنوان “مرکز توسعه سواد حرکت و نسیم سلامت” است. وی افزود: در دیدارهای مان با مسئولان تاکید کردم که راز موفقیت در استان های برتر که مراحل توسعه و پیشرفت را طی کردند این است که در این استان ها به مجموعه ای از افراد با شخصیت حقیقی اهمیت زیادی داده می شود‌. در استان های بزرگ افرادی هستند که عضو هیچ گروه و کارگروهی نیستند و ثمنی را هم ثبت نکردند ولی به عنوان یک شخصیت حقیقی تجربه، سواد، علم و آگاهی ارزشمندی دارند که به این افراد در استان های پیشرفته اهمیت می دهند.
وی اظهار کرد: یکی دیگر از دغدغه هایم در جلسات ارتباطات بود و به اعضا تاکید کردم ارتباطات برون و درون تشکیلاتی یک پروژه و یک فرآیند است که اگر بنشینیم جلسه بگذاریم و صحبت کنیم ولی نتایج گفت و گو ها به بیرون منتقل نشود نتیجه ای ندارد و مانند گلایه کردن در پستوها و پشت درهای بسته است و ما از همان ابتدا شروع به کلید زدن پروژه ارتباطات کردیم و برای نمایندگان استان نامه زده و از آن ها درخواست جلسات کردیم و حتی بعضی از دغدغه های مان را طی دیدارها اعلام کردیم.
دیداری با آقای شهریاری داشتیم که این جلسه بسیار خوب بود و خواستند درخواست های ما به صورت مکتوب در آید و ارجاع شد. منتظریم دو نماینده دیگر پاسخ ما را بدهند تا جلسه تشکیل شود، با شهردار بجنورد مکاتبه کردیم و چندین بار تا تشکیل جلسه پیش رفت که هنوز منتظریم تا پاسخ داده شود و دغدغه های مان در خصوص ورزش محلات و بومی محلی را بیان کنیم. با خانم قوپرانلو مدیرکل امور سیاسی استانداری جلسه ای در بحث کمک هایی که ما می توانیم انجام دهیم و همچنین دیداری با خانم یغمایی مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری داشتیم و یک دیدار هم با استاندار تنظیم کردیم که در ردیف نوبت جلسه هستیم تا به امید خدا این کار هم انجام شود.

سلیمانیان تصریح کرد: همانطور که گفتم مهم ترین هدف کوتاه و میان مدت گروه را تقویت و تکمیل پروژه های ارتباطات دیدیم تا با ارتباط با مسئولان، نمایندگان، نخبگان ورزش، مسئولان استانی و شهرستانی و تمرکز بر خانواده ها اولویت سازی ورزش را جدی کنیم. جلسه، گفت و گو و حرف سازنده اولویت الان و هدف بلند مدت ما اقتصاد ورزش است. وی یادآور شد: همه می دانیم که برای توسعه یک سازمان منابع مالی، مادی، زیرساختی و انسانی نیاز است که خداراشکر در استان نخبگان خوبی داریم اما در خصوص اعتبارات مالی، زیرساختی و تجهیزات نگاه جدی لازم است.

وی از ورود خیران به ورزش گفت و بیان کرد: چرا خیران به حوزه آموزش و پرورش برای ساخت مدارس و در حوزه سلامت برای ساخت بیمارستان و درمانگاه ها ورود می کنند ولی هیچ خیری به صورت مشخص به حوزه ورزش و ساخت ورزشگاه ها ورود نمی کند؟ دلیلش این است که به حوزه ورزش نگاه جدی نشده، گفت و گو انجام نشده است در حالی که یک مجموعه ورزشی بهترین فضا برای انجام فعالیت فرهنگی اجتماعی ورزشی است که با مکان های آموزشی همترازی می کند.

وی ادامه داد: باید با خیران جلسه گذاشت و معتقدم زبان جذب خیران زبان ویژه ای است و این جلسه و جذب وقتی توسط استاندار به عنوان رئیس شورای ورزش استان رقم بخورد خیلی خوب است و ما به دنبال این ماجرا هستیم. وی خاطرنشان کرد: هیچ اسپانسر و سرمایه گذاری به خراسان شمالی در حوزه ورزش ورود نمی کند چرا که گفت و گو انجام نشده است و معتقدم تا در استان چند میزبانی خوب گرفته نشود و ورزشکاران، مسئولان فدراسیون، داوران و مربیان به بجنورد نیایند و اینجا را نبینند توریسم و سرمایه گذاری ورزشی رقم نخواهد خورد.